Skip to content Skip to footer

Effectief communiceren: verkooptechnieken voor introverten

Vind je het soms spannend om in het middelpunt van de belangstelling te staan? Of vind je het lastig om voor grote groepen te spreken. Geen stress! Als introvert kun je ook gewoon aan de slag in de verkoopwereld! Sterker nog, het heeft zelfs zijn voordelen om introvert te zijn. Bij AS Kwadraat geloven we dat iedereen, of je nu extrovert of introvert bent, geweldige verkooptechnieken kan leren en ontwikkelen. 

Wij vertellen je graag meer over hoe je effectief kunt communiceren als introvert binnen de verkoopwereld, zodat je vol zekerheid de leukste producten of diensten kunt gaan verkopen. Wij zijn enthousiast, jij ook?

 

Introvert zijn heeft voordelen in de verkoopwereld

Je zou misschien denken dat het als introvert persoon erg lastig is om aan de slag te gaan binnen de verkoopwereld, maar niets is minder waar. Sterker nog, als introvert persoon beschik je vaak over unieke vaardigheden die je juist in je voordeel kunt gaan gebruiken.

Een belangrijk aspect binnen verkoopgesprekken is het actief luisteren naar de klant. Dit is belangrijk, omdat je hierdoor een goed beeld kan krijgen van de wensen en behoeften van de klanten. En laat dit nou precies zijn waar introverte personen goed in zijn. Introverte mensen hebben het talent om écht te luisteren naar andere personen. Voor in de verkoopwereld wordt dit door veel klanten ontzettend gewaardeerd. Zet deze skill dus zeker in!

Ook hebben introverte personen vaak een reflectieve denkwijze. Je neemt dus echt de tijd om alles te verwerken en komt hierdoor een stuk vaker met weloverwogen reacties. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar natuurlijk ook voor de klant!

Binnen sales is het belangrijk dat je authentiek en oprecht bent. Veel klanten letten hier dan ook op tijdens een verkoopgesprek. Introverte personen hebben vaak van nature al een authentieke uitstraling.

En? Heb je al een beetje zelfvertrouwen gekregen? Wij hopen natuurlijk van wel! We geven je graag nog een aantal tips, zodat jij als introverte professional meteen uit de voeten kunt!

 

Verkooptechnieken voor introverte professionals

Vind je het spannend om als introvert persoon aan de slag te gaan binnen de verkoopwereld? Maak je niet druk! Met onderstaande tips sta jij een stuk zekerder in je schoenen tijdens verkoopgesprekken met potentiële klanten.

 

Wees goed voorbereid

Als introvert persoon kun je je soms een beetje onzeker voelen, vooral wanneer je spontane gesprekken aan moet gaan. Daarom is het belangrijk om je goed voor te bereiden op deze gesprekken. Ken je producten of diensten van voor tot achter, zodat je zelfverzekerd en op je gemak het gesprek aan kunt gaan. Een goede voorbereiding is het halve werk!

 

Luister actief

Introverte personen zijn ontzettend goed in het actief luisteren naar andere mensen. Gebruik deze vaardigheid dan ook zeker in je voordeel! Stel open vragen en laat de klant vooral het woord doen. Dit geeft je niet alleen waardevolle inzichten, maar zorgt er ook voor dat je makkelijker oplossingen kunt bieden aan de klanten. Gebruik je natuurlijke neiging om te luisteren dan ook zeker als een kracht!

 

Werk samen

Binnen de verkoopwereld werk je vaak samen binnen een ambitieus verkoopteam. Dit is niet alleen gezellig, want dit maakt het natuurlijk ook mogelijk om nieuwe vrienden te maken. Daarnaast kun je natuurlijk ontzettend veel van andere teamleden leren. Daarom kan het handig zijn om samen te werken met een teamlid die extrovert is. Jullie vullen elkaar perfect aan en kunnen waarschijnlijk nog veel van elkaar leren!

 

Neem je tijd

Een verkoopgesprek hoeft helemaal niet snel te gaan. Sterker nog, het is soms juist beter om je tijd te nemen. Het is daarom oké om een pauze te nemen voordat je reageert. Dit geeft je de tijd om je antwoord te formuleren en straalt bedachtzaamheid uit. Dit wordt juist vaak erg gewaardeerd door de klant!

 

Aan de slag bij AS Kwadraat 

Introverten, het is tijd om te schitteren! Met deze technieken in je arsenaal kun je je natuurlijke talenten gebruiken en uitblinken in de wereld van sales en fieldmarketing. En het beste deel? Bij AS Kwadraat begrijpen we de kracht van diverse teams en we waarderen wat jij te bieden hebt!

Bij AS Kwadraat werk je samen binnen een jong en enthousiast team. Hierbij ligt de focus niet alleen op het werk, want er is genoeg ruimte voor plezier! Zo organiseren wij regelmatig gezellige borrels op kantoor en verschillende teamuitjes. Naast werken krijg je dus ook volop de tijd om nieuwe vrienden te maken op de werkvloer. Ideaal, toch?

Dus, ben je klaar om je communicatieve skills te upgraden en te leren hoe je als introvert effectief verkoopt? Kom bij het AS Kwadraat-team en laat ons je helpen! 

 

Leave a comment