Skip to content Skip to footer

Hoe fieldmarketing jouw communicatieve vaardigheden naar een hoger niveau tilt

We leven in een verbonden wereld waarbinnen communicatieve vaardigheden steeds belangrijker worden. Binnen welke industrie je ook werkzaam bent, communicatieve vaardigheden kunnen een enorme invloed hebben op zowel jouw persoonlijke als professionele ontwikkeling.

Een van de meest effectieve manieren om jouw communicatieve vaardigheden te ontwikkelen is om te starten binnen fieldmarketing. Bij fieldmarketing krijg je te maken met veel verschillende situaties, waardoor je constant in ontwikkeling blijft. Je leert om jouw boodschap op een effectieve manier over te brengen, te overtuigen en een passend aanbod te doen. Wij leggen graag aan je uit hoe fieldmarketing jou kan helpen bij het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden.

 

Wat zijn communicatieve vaardigheden?

Bij communicatie denken mensen vaak alleen aan spreken en luisteren, maar dat is nog niet alles. Communicatie is het proces waarbij je probeert om ideeën en informatie op een effectieve manier over te brengen. Hierbij is het ook belangrijk om goed te luisteren naar de andere persoon. Belangrijke aspecten binnen communicatie zijn bijvoorbeeld duidelijkheid, begrip, empathie en non-verbale signalen. 

Om effectief te kunnen communiceren moet je een breed scala aan vaardigheden ontwikkelen. Deze vaardigheden leer je het beste door deze in de praktijk toe te passen. Dat is precies waar fieldmarketing om de hoek komt kijken!

 

Fieldmarketing om jouw communicatieve vaardigheden te ontwikkelen

Bij fieldmarketing ga je constant gesprekken aan met potentiële klanten om bepaalde producten of diensten aan te bieden. Bij deze gesprekken krijg je te maken met veel verschillende communicatiesituaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan informele gesprekken of onderhandelingen. Doordat je te maken krijgt met veel verschillende communicatiesituaties, is dit de ideale manier om jouw communicatieve vaardigheden te ontwikkelen.

Bij fieldmarketing leer je ontzettend veel verschillende aspecten. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je duidelijk en overtuigend kunt spreken en hoe je kunt luisteren en reageren om in te spelen op de wensen en behoeften van de potentiële klant. Deze vaardigheden zijn niet alleen erg belangrijk binnen fieldmarketing, maar ook binnen je toekomstige carrière. Ook in de toekomst zul je dus nog veel profijt hebben van de vaardigheden die je als fieldmarketeer leert.

Emotionele intelligentie ontwikkelen

Bij fieldmarketing krijg je te maken met allerlei verschillende soorten mensen. Je krijgt dus ook te maken met mensen uit verschillende achtergronden en met verschillende persoonlijkheden. Deze diversiteit helpt om emotionele intelligentie te ontwikkelen.

Bij emotionele intelligentie leer je hoe je je in kunt leven in anderen, hoe je kunt reageren op verschillende emoties, en hoe je effectief kunt communiceren op een manier die aansluit bij de emotionele toestand van de ander. Door gebruik te maken van emotionele intelligentie kun je gemakkelijker een aanbod doen dat aansluit bij de wensen en behoeften van de potentiële klant. Daarnaast helpt het toepassen van emotionele intelligentie bij het opbouwen van waardevolle relaties.  

 

Leren omgaan met weerstand

Bij fieldmarketing krijg je ook te maken met weerstand en bezwaren. Dit klinkt negatief, maar voor jouw ontwikkeling is dit juist erg positief! Je leert namelijk om negatieve situaties te veranderen in positieve situaties. Daarnaast leer je om effectief te reageren op kritiek, bezwaren te weerleggen en om assertief te zijn.

Deze vaardigheden zijn erg nuttig en toepasbaar binnen fieldmarketing, maar natuurlijk ook in vele andere situaties in je leven en carrière.

 

Aan de slag als fieldmarketeer bij AS Kwadraat!

Fieldmarketing helpt je om jouw communicatieve vaardigheden te ontwikkelen. Dit is dan ook de geschikte kans om jouw vaardigheden te ontwikkelen. Deze communicatieve vaardigheden zijn niet alleen essentieel als fieldmarketeer, maar ook binnen je toekomstige carrière.

Bij AS Kwadraat zijn wij constant op zoek naar jongeren die zich willen blijven ontwikkelen. Kun jij niet wachten om jouw communicatieve vaardigheden te ontwikkelen? Start dan als fieldmarketeer bij AS Kwadraat! 

Bij AS Kwadraat werk je binnen een jong en gepassioneerd team van andere studenten. Bij ons krijg je de kans om elkaar echt te leren kennen, zodat je nieuwe vrienden kunt maken. Bij AS Kwadraat begrijpen we dat het lastig kan zijn om jouw drukke studentenleven te combineren met een bijbaan. Daarom kun je bij ons gebruikmaken van flexibele werkuren, zodat je jouw studentenleven gemakkelijk kunt combineren met je werk. Ideaal, toch?

 

Kun jij niet wachten om te beginnen binnen fieldmarketing? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer vandaag nog bij AS Kwadraat. Wij kunnen niet wachten om jou te leren kennen! Leave a comment