Skip to content Skip to footer

Hoe verkoop je met vertrouwen? Tips voor jonge verkopers!

Binnen de wereld van sales draait alles om vertrouwen. Zo is het bijvoorbeeld niet alleen belangrijk om vertrouwen in jezelf te hebben, maar ook in het product of de dienst die je op dat moment verkoopt. Daarnaast is het ook belangrijk om vertrouwen van klanten te winnen om succesvol te kunnen verkopen. Vertrouwen is dus enorm belangrijk binnen sales. Maar hoe krijg je nou precies zelfvertrouwen als jonge verkoper? Wij helpen je graag!

In dit artikel geven we je graag enkele tips om meer vertrouwen te krijgen als jonge verkoper!

Grondige kennis

Wanneer je iets verkoopt is het belangrijk om goede kennis te hebben. Heb je grondige kennis over datgene dat je verkoopt? Dan zal je vertrouwen automatisch toenemen. Het is dus belangrijk om alles te weten over het product of de dienst die je verkoopt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de voor- en nadelen en de kenmerken. Dit maakt het mogelijk om te reageren op eventuele vragen van potentiële klanten. Door de grondige kennis kun je deze vragen sneller beantwoorden. Dit maakt het verkoopgesprek niet alleen een stuk vloeiender, maar dit maakt het ook mogelijk om jouw klanten te overtuigen van datgene dat je verkoopt.

Begin je met verkopen? Dan is het dus belangrijk om alle ins en outs te weten van datgene dat je verkoopt. Je zult merken dat je hier een stuk zelfverzekerder van wordt!

Het opbouwen van zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is over het algemeen niet iets dat je overkomt. Zelfvertrouwen bouw je gaandeweg op. Het is dan ook belangrijk om voldoende moeite te stoppen in de voorbereiding van je verkoopgesprek.

Door te oefenen, feedback te ontvangen en het aanbrengen van verbeteringen, zal je zelfvertrouwen in je eigen verkoopvaardigheden toenemen. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om je successen te vieren, hoe groot of klein deze ook zijn. Iedere overwonnen uitdaging of verkoop is een stap voorwaarts in het opbouwen van jouw zelfvertrouwen. Vergeet daarom ook zeker niet om te genieten van je behaalde successen binnen sales!

 

Vertrouwen van de klant winnen

Je moet niet alleen vertrouwen in jezelf hebben tijdens het verkopen van producten of diensten. Het is ook belangrijk om het vertrouwen van de klant te winnen om over te gaan tot een succesvolle verkoop.

Je kunt het vertrouwen van potentiële klanten bijvoorbeeld winnen door eerlijk en transparant te zijn, oprechte interesse te tonen en in te spelen op de wensen en behoeften van de klant(en). Luister daarom goed naar wat de klant zegt, zodat je hier goed op in kunt spelen en eventuele pijnpunten weg kunt nemen. Door jouw oprechte interesse zal de relatie tussen jou en de klant toenemen, vaak met meer vertrouwen tot gevolg. Stop dus veel moeite en energie in het gesprek tussen jou en de klant!

Blijf doorgaan!

Iedere verkoper krijgt te maken met afwijzing. Dit hoort nou eenmaal bij het vak. Afwijzing is een deel van sales, en soms kan dit een flinke deuk slaan in je zelfvertrouwen. Afwijzingen zijn vaak helemaal niet persoonlijk. Het is dan ook niet nodig om aan jezelf te twijfelen. Het is belangrijk om te beseffen dat elke “nee” je dichter bij de volgende “ja” zal brengen. Blijf doorgaan, leer van elke ervaring en blijf je vaardigheden verbeteren. Zo blijf je je ontwikkelen als verkoper en krijg je meer zelfvertrouwen.

Start als verkoper bij AS Kwadraat

Ben jij op zoek naar een bijbaan binnen sales of kun jij niet wachten om jouw verkoopvaardigheden te verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

AS Kwadraat is op zoek naar gedreven jongeren die niet kunnen wachten om hun verkoopvaardigheden in de praktijk te brengen. Bij ons ga je niet alleen het veld in om de leukste producten en diensten te verkopen, want ook binnen je team is er genoeg te beleven. Bij AS Kwadraat organiseren wij namelijk regelmatig verschillende borrels en teamuitjes. Zo kun jij je collega’s leren kennen en nieuwe vrienden maken. Plezier is bij ons dan ook even belangrijk als werk.

Ben jij klaar om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen tijdens het verkopen? Kun jij de wensen van potentiële klanten in kaart brengen en hier gemakkelijk op inspelen? Wacht dan niet langer en solliciteer meteen bij AS Kwadraat. Wij kunnen niet wachten om kennis met je te maken!

Leave a comment