Skip to content Skip to footer

Netwerken voor beginners

Ben jij helemaal klaar om jouw carrière een flinke boost te geven? Wil jij weten hoe je het maximale uit je contacten kunt halen? Welkom in de wereld van sales en fieldmarketing, waarbij netwerken ontzettend belangrijk is. Chill, het klinkt misschien een beetje ouderwets en misschien moet je wel meteen denken aan deftige pakken en stropdassen. Toch is netwerken een echte game-changer voor elke ambitieuze jongere.

Bij AS Kwadraat weten we als geen ander hoe belangrijk het is om constant met elkaar in contact te blijven. Daarom vertellen we je graag waarom netwerken zo belangrijk is binnen sales en fieldmarketing, zodat jij hier zo snel mogelijk van kunt gaan profiteren! Doe je met ons mee?

Waarom is netwerken zo belangrijk?

Netwerken heeft veel verschillende voordelen. Door te netwerken ontmoet je mensen uit je branche. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot nieuwe baanmogelijkheden,samenwerkingen of ontzettend vette projecten. Door voldoende energie en tijd te steken in netwerken komen er allerlei interessante kansen op je af.

Dat is natuurlijk niet het enige, want een goed netwerk geeft je ook toegang tot mensen met meer ervaring. Dit maakt het mogelijk om waardevolle inzichten te krijgen over je vakgebied en om simpelweg meer kennis op te doen. Zo kun jij nóg beter worden in je vakgebied. Wie wil dat nou niet?

Een ander groot voordeel is natuurlijk je zichtbaarheid. Hoe meer mensen je kennen, hoe groter de kans dat ze aan je denken als er zich een kans voordoet. Het hebben van een groot netwerk is daarom ontzettend belangrijk, maar hoe begin je daar precies mee?

Beginnen met netwerken

Wil jij graag beginnen met netwerken om van de bovenstaande voordelen gebruik te kunnen maken? Wij hebben een aantal stappen voor je op een rijtje gezet, zodat jij kunt beginnen met het opbouwen van een waardevol netwerk.

Stap 1: Ken jezelf

Voordat je een netwerk op kunt bouwen is het belangrijk om jezelf goed te kennen. Het is belangrijk dat je weet wat je te bieden hebt en wat je precies zoekt. Denk bijvoorbeeld goed na over wat je sterke punten zijn, welke passies je hebt en wat voor doelen je voor ogen hebt. Jep, dat zijn wat diepzinnige vragen, maar wel ontzettend belangrijk!

Stap 2: Start klein

Heb je in kaart wie je bent en wat je wilt? Dan kun je beginnen met netwerken. Wij raden aan om klein te beginnen. Je kent namelijk al veel meer mensen dan je zelf zou denken. Begin daarom met de mensen die je al kent, zoals vrienden, familie en studiegenoten. Zij kunnen je introduceren aan anderen. En van daaruit groeit je netwerk op een organische manier. Dit is een goede eerste stap!

Stap 3: Bezoek evenementen

Heb je de eerste stappen gezet? Dan is het tijd om het allemaal wat groter op te gaan pakken. De ideale manier om jouw netwerk te vergroten is door het bezoeken van verschillende evenementen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan seminars, borrels en workshops. De kans is groot dat je hier like-minded personen tegenkomt! En hey, vergeet vooral de online evenementen niet, vooral in deze digitale tijd. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Stap 4: Wees oprecht

Bij netwerken is het belangrijk dat je oprechte interesse toont in andere mensen. Dit zorgt er niet alleen voor dat anderen ook interesse in jou gaan hebben, maar dit zorgt ook voor authentieke relaties. Bij netwerken gaat het namelijk om de kwaliteit van je contacten en niet op de hoeveelheid. Wees oprecht en nieuwsgierig. Dit zal je helpen bij het opbouwen van een hoogwaardig netwerk!

Stap 5: Opvolgen

Heb je contact met iemand weten te leggen? Dan is het aan te raden om het contact te onderhouden. Dit hoeft gelukkig helemaal niet moeilijk te zijn. Een follow-up berichtje is vaak al genoeg. Stuur bijvoorbeeld “Leuk je te ontmoeten bij dat evenement gisteren”. Hiermee laat je zien dat je oprecht geïnteresseerd bent in de andere persoon. Dit wordt ontzettend gewaardeerd!


Netwerken bij  AS Kwadraat 

Nu je de basis van netwerken kent, is het tijd om die kennis in praktijk te brengen. Bij AS Kwadraat bieden we niet alleen topkansen in sales en fieldmarketing, maar ook eindeloze mogelijkheden om je netwerk uit te breiden. 

Onze events, trainingen en borrels zijn de perfecte plek om te starten! Ben jij er klaar voor om je netwerk game naar een hoger niveau te tillen en samen met ons te groeien in de wereld van sales? Sluit je dan aan bij AS Kwadraat. Wij kunnen niet wachten om kennis met je te maken. Behoren wij binnenkort tot jouw netwerk? 3 Comments

Leave a comment