Skip to content Skip to footer

Omgaan met bezwaren binnen sales

Hoe voel jij je wanneer een klant een bezwaar heeft tijdens een verkoopgesprek? Raak jij in paniek of zie jij dit juist als een kans om jouw salesvaardigheden te tonen. Voor veel verkopers is het erg lastig om om te gaan met bezwaren van de potentiële klant. In dit artikel geven wij je een aantal technieken en tactieken die je kunt gebruiken in deze situatie. Deze tips helpen je niet alleen om het bezwaar van de klant te overwinnen, maar ook om een sterke relatie met de klant op te bouwen. Een echte win-winsituatie dus!

 

Bezwaren zijn kansen

Veel verkopers zien bezwaren van de klant als een bedreiging. Ze krijgen het gevoel dat een bezwaar een teken van afwijzing is. Niets is minder waar! Wanneer een klant een bezwaar heeft, laat dit juist zien dat de klant geïnteresseerd is. Vaak heeft de klant gewoon wat meer informatie of geruststelling nodig. Het is dus belangrijk om bezwaren te zien als kansen in plaats van hindernissen. Luister goed naar de bezwaren van de klant, zodat je hier op een passende manier op kunt reageren en een passend voorstel kunt doen. Actief luisteren is dus ontzettend belangrijk tijdens het gesprek met de klant.

 

Luister actief en vraag waar nodig

Heeft de klant een bezwaar? Dan is het essentieel om goed te luisteren naar het bezwaar van de klant. Waar loopt de klant precies tegenaan en wat kun jij doen om dit bezwaar te overbruggen? Je moet hierbij dus echt actief luisteren naar de klant om de specifieke behoeften in kaart te brengen.

Vraag daarnaast altijd door om de kern van het bezwaar te kunnen vinden. Hiermee laat je de klant niet alleen zien dat je hem of haar begrijpt, maar je geeft de potentiële klant ook waardevolle informatie. In de praktijk helpt dit vaak om het bezwaar van de klant weg te nemen. Meer succesvolle klantinteracties dus!

 

Toon empathie

Heeft de klant net zijn of haar bezwaren uitgesproken? Dan is het belangrijk om te laten zien dat je de klant begrijpt. “Dat snap ik helemaal…” zou dus een erg passende zin kunnen zijn wanneer een klant bepaalde bezwaren heeft. Hiermee laat je zien dat je de klant begrijpt. Hierdoor heeft de klant niet alleen het gevoel dat je echt luistert maar dit bouwt ook vertrouwen op. Hierdoor wordt het vaak gemakkelijker om samen een passende oplossing te vinden. Tijdens je verkoopgesprek is het daarom erg belangrijk om empathie te tonen voor het bezwaar van de klant.

 

Wees goed voorbereid

Om bezwaren om te kunnen buigen is het belangrijk om voldoende kennis te hebben over het product of de dienst die verkoopt. Het is daarom belangrijk dat je je goed hebt voorbereid op het verkoopgesprek, zodat je eventuele twijfels weg kunt nemen bij de klant.

Wil je de klant overtuigen om de bezwaren weg te nemen? Kom dan met feiten! Dit is verreweg de beste manier om klanten te overtuigen van jouw product of dienst. Als een klant bijvoorbeeld zegt dat jouw product te duur is, leg dan uit waarom jouw product die prijs waard is. Misschien is het duurzamer, heeft het betere specificaties, of biedt het unieke voordelen die andere concurrenten niet hebben. 

Bereid je goed voor en je zult merken dat je bezwaren gemakkelijker weg kunt nemen!

 

Overbrug bezwaren bij AS Kwadraat

Weet jij als geen ander hoe jij bezwaren weg kunt nemen bij potentiële klanten? Of kun je niet wachten om hier meer over te leren? Dan zijn we bij AS Kwadraat op zoek naar jou. Bij AS Kwadraat zijn we op zoek naar enthousiaste verkopers die ons team komen versterken. 

Bij AS Kwadraat werk je in een jong en dynamisch team waarbinnen je niet alleen de ruimte krijgt om te werken, maar ook om plezier te hebben. Wij organiseren regelmatig borrels op kantoor en teamuitjes, zodat je de kans krijgt om je collega’s te leren kennen en om vrienden te maken. Bij ons is werken net zo belangrijk als plezier.

Ben je nog student? Of heb je al een diploma? Bij AS Kwadraat is iedereen welkom. Wij maken gebruik van een flexibel werkrooster, zodat je de bijbaan gemakkelijk kunt combineren met je studentenleven. Ideaal, toch?

Dus, kun jij niet wachten om als verkoper aan de slag te gaan binnen een jong en enthousiast bedrijf? Solliciteer dan bij AS Kwadraat. Wij kunnen niet wachten om jou te leren kennen!

 

Leave a comment