Skip to content Skip to footer

Sales support: jouw springplank naar een glansrijke carrière!

Ben jij een gedreven student of young professional die op zoek is naar een dynamische en uitdagende baan in de fieldmarketing? Heb je een passie voor sales en wil je graag je competenties inzetten om klanten te helpen? Dan is een carrière in sales support wellicht iets voor jou!

AS Kwadraat, dé hotspot voor young professionals in de fieldmarketing, staat te popelen om jou te verwelkomen als sales support medewerker. In deze functie ben je dé spil tussen onze sales afdeling en onze klanten. Je beantwoordt vragen, lost problemen op en houd je bezig met het optimaliseren van de klant beleving.

Wat is een sales bijbaan voor studenten?

 • Je bent de eerstelijns contactpersoon voor onze klanten. Je beantwoordt hun vragen, geeft productinformatie en helpt hen bij het oplossen van problemen.

 • Je bent een proactieve probleemoplosser. Je signaleert potentiële problemen en neemt proactief stappen om deze te voorkomen.

 • Je bent een kei in communiceren. Je bent helder, beknopt en klantgericht in je mondelinge en schriftelijke communicatie.

 • Je bent een teamplayer. Je werkt nauw samen met de salesafdeling en andere teams om onze klanten de best mogelijke service te bieden.

Sales support salaris

Natuurlijk ben je benieuwd naar wat je verdient als sales support specialist. Het salaris van een sales support medewerker hangt af van je ervaring, vaardigheden en het type bedrijf waar je voor werkt. In Nederland ligt het gemiddelde salaris tussen de €2.000 en €3.000 bruto per maand. Regelmatig is het wel het geval dat er een bonusregeling bij zit waardoor je een stuk meer per maand kan verdienen. 

Sales support medewerker betekenis

Een sales support medewerker is verantwoordelijk voor de operationele ondersteuning van de salesafdeling. Dit houdt in dat je taken uitvoert zoals het beantwoorden van vragen van klanten, het verwerken van orders en het oplossen van problemen.

Sales support medewerker werkzaamheden

De werkzaamheden van een sales support medewerker kunnen variëren, maar de meeste functies omvatten de volgende taken:

 • Beantwoorden van vragen van klanten

 • Verwerken van orders

 • Oplossen van problemen

 • Klantenservice bieden

 • Administratieve werkzaamheden

 • Ondersteuning van de salesafdeling

De cruciale rol die sales support medewerker speelt in een verkoop/sales team

In de dynamische wereld van sales is teamwork cruciaal. En binnen dat team vervult de sales support medewerker een onmisbare rol in de verkoopactiviteiten. Zij zijn de spil in het web, die de salesafdeling naadloos met de klant verbindt.

Je ondersteunt onder andere de accountmanagers door middel van administratieve taken, orderverwerking en het beantwoorden van klantvragen.

Als trouwe metgezel op de klantreis zorgen ze voor een optimale ervaring, waardoor klanten keer op keer terugkomen.

De kracht van efficiëntie en precisie. Het ontzorgen van de sales afdeling

Sales support ontzorgt de collega’s op de sales afdeling door routinematige taken efficiënt en nauwkeurig uit te voeren. Offertes opstellen, orders verwerken, administratie bijhouden – alles wordt met precisie afgehandeld. Zo kunnen de salesprofessionals zich volledig focussen op wat ze het beste doen: verkopen.

De functie van sales support medewerker is perfect voor young professionals die op zoek zijn naar een dynamische en leerzame werkomgeving. Je hebt constant klantcontact, je ontwikkelt diverse vaardigheden en je maakt deel uit van een team dat samen streeft naar succes.

After sales support

After sales support is de ondersteuning die je klanten biedt nadat ze een product of dienst hebben gekocht. Dit kan betekenen dat je vragen beantwoordt, problemen oplost en garantievoorwaarden afhandelt.

After sales support is belangrijk om:

 • De tevredenheid van de klant verhogen

 • Het volledige verkooptraject te ondersteunen

 • De klantloyaliteit te bevorderen

 • Herhalingsaankopen te stimuleren

Wordt sales support medewerker

Volg een opleiding. 

Er zijn diverse opleidingen die je kunt volgen om je voor te bereiden op een carrière in sales support. Denk hierbij aan:

Doe relevante werkervaring op.

Solliciteer naar een stage of bijbaan in de sales of klantenservice. Zo kun je praktijkervaring opdoen en je vaardigheden ontwikkelen.

Ontwikkel de juiste vaardigheden.

Voor een succesvolle carrière in sales support zijn de volgende competenties belangrijk:

 • Goede communicatievaardigheden

 • Klantgerichtheid, je moet oprechte interesse tonen in klanten.

 • Probleemoplossend vermogen

 • Stressbestendigheid

 • Een teamplayer zijn

Netwerk. 

Bouw een netwerk op in de saleswereld. Bezoek beurzen, evenementen en workshops. Zo kom je in contact met potentiële werkgevers en leer je meer over de branche. Lees ons blog over netwerken voor beginners om erachter te komen hoe je dit doet. 

Solliciteer naar de juiste functie.

Zoek op internet naar vacatures voor sales support medewerkers. Zorg ervoor dat je CV en motivatiebrief aansluiten op de functie-eisen.

Bereid je voor op het voeren van het sollicitatiegesprek. 

Verdiep je in het bedrijf en de functie. Oefen met het beantwoorden van veel voorkomende sollicitatievragen.

Enthousiasme is key!

Laat zien dat je gemotiveerd bent en dat je graag in de sales support wilt werken.

Extra tips

 • Gebruik social media. LinkedIn is een uitstekend platform om te netwerken met professionals in de saleswereld. Zo kun je leren van andere sales support specialisten en mogelijk ook een sales manager die je kan helpen aan een nieuwe baan.

 • Volg online trainingen. Er zijn diverse online trainingen beschikbaar die je kunt volgen om je vaardigheden te verbeteren. Bij AS Kwadraat bieden wij ook trainingen als je bij ons aan de slag gaat.

 • Blijf op de hoogte van de laatste trends. Lees vakbladen en blogs over sales en klantenservice.

Waarom Sales Support bij AS Kwadraat?

 • We zijn een transparant en betrouwbaar bedrijf. We geloven in een open en eerlijke communicatie met onze medewerkers.

 • We hebben een sterke focus op teamwork en gezelligheid. We vinden het belangrijk dat je je prettig voelt in ons team.

 • We bieden je de kans om te leren en te groeien. We investeren in onze medewerkers en bieden hen doorgroeimogelijkheden. Dit doen wij d.m.v. uitgebreide trainingen, persoonlijke ontwikkelingsplannen en een community.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een leuke en uitdagende werkomgeving. Je werkt in een team van gedreven young professionals die net als jij passie hebben voor sales.

 • Een uitstekende opleiding. We bieden je uitgebreide trainingen en coaching om je te helpen je skills te ontwikkelen.

 • Een goed salaris met interessante bonussen. We waarderen je talent en je harde werk.

 • Doorgroeimogelijkheden. We bieden je de kans om je carrière binnen AS Kwadraat verder te ontwikkelen.

Klaar voor Je start als sales support medewerker?

Heb jij de competenties en eigenschappen om een goede sales support specialist te worden? Solliciteer dan nu naar de functie van sales support medewerker bij AS Kwadraat! Wij bieden je een leuke en uitdagende werkomgeving, een uitstekende opleiding, een goed salaris met interessante bonussen en doorgroeimogelijkheden.