Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Verkoopmedewerker

Hey daar! Bij AS Kwadraat snappen we dat je misschien denkt dat een Sales Executive gewoon een fancy naam is voor een verkoper. Maar trust us, het is zoveel meer dan dat. Het is een cruciale rol die ons bedrijf draaiende houdt. Dus, laten we eens duiken in de wereld van een Sales Executive, wat ze doen en waarom ze zo belangrijk zijn voor ons. 

Wie is de sales executive?

Een Sales Executive is de dude of dudette die de producten en diensten van onze klanten aan de man brengt. Ze zijn vaak het eerste gezicht dat klanten zien en ze spelen een mega belangrijke rol in het binnenhalen van de knaken voor het bedrijf. Bij ons is een Sales Executive iemand die voornamelijk buiten mensen aanspreekt en probeert een verkoop te maken.

Waarom is een Sales Executive zo belangrijk?

Sales Executives zijn de MVP’s van elke organisatie. Ze zorgen niet alleen voor de cashflow, maar bouwen ook duurzame relaties met klanten. Ze snappen wat de klant nodig heeft, presenteren de juiste producten of diensten en zorgen voor een top klantenservice. Dit zorgt voor tevreden en loyale klanten, wat op de lange termijn bijdraagt aan de groei van het bedrijf.

Wat doet een sales executive eigenlijk?

De dagelijkse taken van een Sales Executive kunnen bestaan uit het spotten en benaderen van potentiële klanten, het pitchen en verkopen van producten of diensten, het beantwoorden van klantvragen en het opvolgen van verkoopleads. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het onderhouden van klantrelaties en het zorgen voor een hoge klanttevredenheid.

De strategische moves van een sales executive

Op een hoger niveau kunnen Sales Executives verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van verkoopstrategieën en -plannen die passen bij de doelen van het bedrijf. Ze kunnen ook betrokken zijn bij marktonderzoek om inzicht te krijgen in wat klanten willen en wat de trends in de markt zijn. Plus, ze kunnen helpen bij het opstellen van verkoopbudgetten en -prognoses.

Dus daar heb je het, de wereld van een Sales Executive bij AS Kwadraat. Het is meer dan alleen verkopen, het is het hart van ons bedrijf. En wie weet, misschien is het wel iets voor jou!

Skills die je nodig hebt als sales executive

Een top Sales Executive moet killer communicatie- en onderhandelingsvaardigheden hebben. Ze moeten in staat zijn om sterke relaties op te bouwen met klanten en onze producten en diensten op een overtuigende manier te presenteren. Daarnaast moeten ze ook goede luistervaardigheden hebben om de behoeften en wensen van de klant te begrijpen.

Daarnaast zijn organisatorische skills en aandacht voor detail ook mega belangrijk. Een Sales Executive moet in staat zijn om hun tijd en middelen effectief te beheren om ervoor te zorgen dat ze hun verkoopdoelen bereiken. 

Opleiding en kwalificaties voor een sales executive

Wat betreft opleiding en kwalificaties, de meeste bedrijven, inclusief AS Kwadraat, verwachten dat Sales Executives minimaal een bachelor’s degree hebben in een relevant veld, zoals bedrijfskunde of marketing. Maar ervaring in sales of klantenservice kan ook super waardevol zijn. Bovendien kunnen certificeringen in sales of marketing een pluspunt zijn.

Groeimogelijkheden en carrièrepad voor een Sales Executive?

Eenmaal in de rol van sales executive, zijn er tal van mogelijkheden voor groei. Sales executives kunnen doorgroeien naar hogere posities zoals Sales Manager of Sales Director. Ze kunnen ook kiezen om zich te specialiseren in een bepaald gebied, zoals Vestigingsmanager of Junior Account Manager. 

Bij AS Kwadraat waarderen we onze sales executives en bieden we veel mogelijkheden voor professionele ontwikkeling en groei. We snappen dat ons succes als bedrijf direct verbonden is met het succes van onze Sales Executives, en we zijn toegewijd aan het ondersteunen van hen in hun carrière journey.